Седем български ученици печелят наградата на Харвард Book Award 2018. Младите

...
Седем български ученици печелят наградата на Харвард Book Award 2018. Младите
Коментари Харесай

Български ученици с награда на Харвард

Седем български възпитаници печелят премията на Харвард Book Award 2018. Младите българи са от 10 и 11 клас от 6 града в страната: Варна, Пловдив, София, Монтана, Габрово и Благоевград. Сред тях има медалисти от национални олимпиади и диспути, фенове на блокчейн и машинно самообразование, доброволци и бъдещи публицисти.

Целта на Book Award е да открие и награди възпитаници от последните класове с изключителни достижения и да насърчи напъните им да се развиват.

„ Носителите на Harvard Prize Book Award се избират след сериозна селекция, която включва номинации от партньорски организации, изявленията и оценяване на претендентите от членовете на Харвард клуб България. Освен мощни университетски достижения, участия в надпревари, диспути и други образователни планове, се обръща внимание на лидерския капацитет на претендентите и участията им в разнообразни извънкласни занимания в региона на науката, спорта, изкуство, доброволческа действия и други Интервютата се организират на британски. “, изясни Петър Алексиев, президент на Харвард клуб България. Според оценителите за премията тази година претендентите са били „ мощни, ярки, забележителни младежи, за които занапред ще чуваме освен в България. Те имат капацитет да трансформират света към по-добро място за живеене “.

Носители на Harvard Prize Book Award 2018 за България:
Звездин Бесарабов - 11 клас, НПМГ “Акад. Любомир Чакалов ”, София. Занимава се с блокчейн технологии и машинно самообразование. Той е един от най-младите лектори в СофтУни, притежател на президентската тапия “Джон Атанасов ”.Валерия Германова - 10 клас, ГПЧЕ “Йоан Екзарх ”, Варна. Участва в надпревари по диспути, спечелила е Националната олимпиада по британски език в своята категория, както и стипендия на Американската фондация за България.Надежда Иванова - 10 клас, Американски лицей, София. Спечелила е влиятелна стипендия за лидерски лагер в САЩ; доброволства в детския теоретичен център “Музейко ”, взе участие в тима по атлетика в своето учебно заведение.Моника Митова - 11 клас, ЕГ “Акад. Людмил Стоянов ”, Благоевград. Интересува се от публицистика и човешки права; спечелила е литературната премия за есе на Център Алеф, взе участие в надпревари по диспути.Георги Петков - 11 клас, ПГПЧЕ “Петър Богдан ”, Монтана. Печелил голям брой награди от надпревари по диспути, стипендия на EducationUSA; взе участие в клубове по литературно писане и уеб дизайн.Илиян Христов - 10 клас, Национална Априловска гимназия, Габрово. Печелил е няколко надпревари по диспути, както и награди от театрални фестивали.Димитър Чакъров - 10 клас, МГ “Акад. Кирил Попов ”, Пловдив. Участвал и печелил медали в голям брой научни надпревари и конференции за възпитаници, в това число в Люксембург, Полша, Сърбия.
Носителите на наградата се дефинират годишно измежду към 2 хиляди учебни заведения по целия свят, а на национално равнище премията се дава от локалните клубове на приключилите Харвард. У нас Harvard Prize Book Award се връчва от Харвард клуб България.

Победителите получават книга, формален документ Harvard Prize Book Award и покана за специфичната гала на Харвард Клуб България през есента, на която ще им бъде връчен документа. 

Харвард клуб България, основан през 2001 година, сплотява българи, приключили разнообразни просветителни степени и стратегии на Харвардския университет, студенти, преподаватели и другари на университета по света. Членовете на клуба са интензивно ангажирани с локалните общности, в които работят и живеят. Партньори на Харвард клуб България за Harvard Prize Book 2018 са Съюзът на българските математици, комисия Фулбрайт и фондация БЕСТ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР